Pages

  • RSS

Thursday, June 11, 2009

Innalillahiwainnailaihiroji3uun

Dengan namaMu ya Allah, yang nyawaku sentiasa di dalam genggamanNya

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh

Sedikit makluman terkini berkenaan kemalangan yang melibatkan pelajar-pelajar perubatan Universiti Kaherah. Kelima-lima pelajar ini ketika itu sedang dalam perjalanan pulang dari Ain Sokhna. Pelajar-pelajar yang terlibat :

1. Mohamad Saif Bin Jamaluddin (Tahun 2)
-dalam keadaan stabil

2. Abdul Rahman Bin Ramdzan (Tahun 3)
-masih kurang stabil

3. Muhammad Akram Bin Abd Kadir (Tahun 3)
-masih kurang stabil

4. Muhamad Fitri Bin Tokiran (Tahun 3)
-dalam keadaan stabil

5. Muhammad Ammar Bin Zulkifli (Tahun 3)
- telah pulang ke Rahmatullah

Kelima-lima pelajar tersebut telah dihantar terus ke bahagian kecemasan Hospital El-Arab Suez. Setelah itu, Jenazah Ammar akan diambil oleh pihak kedutaan, manakala baki keempat-empat pelajar sedang dipindahkan ke hospital Faransawi, Kasr El Ainy dan insyaAllah tiba di sini pagi ini.

Saya merayu kepada semua para pelajar PERUBATAN, di Kaherah mahupun di semua cawangan-cawangan yang lain, tidak kira di manapun anda berada, buatlah solat hajat dan doakanlah kesejahteraan kepada mereka khususnya kedua-dua pelajar yang masih tidak stabil.

Akhirnya, mari bersama kita sedekahkan Al-Fatihah buat sahabat kita, Ammar Zulkifli. Semoga Allah golongkan beliau bersama para syuhada' di atas jalanMu ya ALLAH!. Allah lebih menyayanginya dan telah mengakhiri ujiannya di dunia. Buat para sahabat, ambillah iktibar atas apa yang berlaku. Jika kita sedih, maka jadikanlah kesedihan ini jambatan lurus yang lebih dan lebih lagi merapatkan kita dengan Allah! Dan semoga kami juga mengakhiri ujian kehidupan ini dengan pengakhiran yang baik ya ALLAH!

Setakat itu maklumat yang diterima daripada presiden PERUBATAN, Ahmad Wafi Arshad dan beberapa wakil yang masih berada di sana. Maklumat terkini insyaAllah akan dimaklumkan dari semasa ke semasa.

Wassalam.

Al Faqir ilAllah,

Mohamad Ashraf Mohamad Isa
Timbalan Presiden I
PERUBATAN

SUMBER: http://perubatan.org/

nota kaki:

1- Senior ni semua baru habis written exam hari semalam, diorang pergi Ain Sukhna untuk survey tempat rehlah. bawah ni map



2- Rahman dengan Akram tu x SMAPLabu batch 0105 a.k.a. batch double8( tua setahun dr 20th gen)

3- read more about arwah---> SINI, Blog arwah--->SANA dan SITU juga

4 comments:

emhoho said...

rasa dekat sgt ajal tu dgn kite.

teringat cama td, de takut mase nk solat jenazah,"weh, jgn tinggalkan ak,ak takut"

huda said...

Allah nak bg pengajaran kat kite yg maseh hidup ni, yg alpa dgn hakikat penciptaan dan lalai dgn dunia dgn harga yg sgt mahal dan memeritkan.

memerlukan pengorbanan mereka y tak ternilai.T.T

yaAllah tempatkan arwah Ammar dlm golongan y beriman.selamatkan Eckm dan Aman. ameen

addurrah_89 said...

yang hidup patut ambil ikhtibar.
IA,yang sudah pergi akan ditempatkan dalam golongan yang soleh.
Kita pula bagaimana? bukankah kita akan ikut jejak langkah dia? Adakah kita akan turut serta dalam golongan yang 'sa3idah'di akhirat kelak? Apa usaha kita untuk mencapainya? Adakah dengan linangan air mata melihat pemergian sahabat2 kita sudah cukup?
marilah sama2 kita siapkan bekalan menuju negeri abadi...
maut itu pasti, setiap kita pasti menemuinya,sama ada cepat atau lambat, tak tahu bila...

si penunggu subuh said...

erm.mati tu sentiasa mengejar kita.
cuma kita lah yang kena menggunakan manfaat hidup sebaik2 nya agar mati seperti almarhum amar zul meninggal laksana anak2 syurga melihat dunia dari jendela akhirat
semoga kita mendpt h=khusnul hatimah..ameen.