Pages

  • RSS

Tuesday, July 1, 2008

WE GOT A NEW HOUSE!

Bismillahirrahmanirrahim

FYI,me and my former housemates (fana,ulya,zacky n iman) just moved into our new syaqah (apartment) for about two weeks ago.Masakin Fustat yg penuh dgn knangann kami swaktu 1st year telah dtinggalkan.Alhamdulillah our new house is much more better, cheaper n very strategically located.We are now in Saad Zaghloul,which is located between Sayeda Zainab n Tahrir towns, both already well known as the shopping centres.1st thing that came inside my mind when we planned to move here :'adeh,,habesla kering poket aku lpas ni..' those yg rapat dgn saya mesti memahami,btape huda ni adela sorg yg shopaholic,pantang nampak shopping centre.But I realized that life now in Egypt is not as same as Malaysia,which I live under my parent's armpits,money is not a problem.Now is different.saye pelu brubah!(kunun2nyela)

Back to the story, the house is on the 8th floor and of course we are provided with asansil(lift).tp ade lift pun mcm takde je memndgkan lift itu sgtla slalu rosak dan kami terpakse mendaki ke tingkat 8 ssaban hari.haih, abah jgn risau ye,nt huda balek mesia nnt msti abah tekejut tgk huda maken slim ;) It has 4rooms n three toilets and there are only five of us. That's why I'm really excited coz I got my own room.Luckily fana n zacky had already planned to share in a room.Our sohibul shaqah,Mr Ahmad is a very kind person.He's not like most of others Misreen.dia takdela nak sgt duet kami, cume die nak kami jage rumah die elok elok.He fulfilled all of our requests. He provided us with a new 3doors-fridge,2 airconds,cupboards n so on.All we have to do is to make sure there's no cockroaches in this house n NO SHABAB ALLOWED.How come pacik ahmad tu bule terpikir kami nak bawak lelaki msok rumah?kami yg muslimah mukminah solehah ni ;)

Our building is actually in the centre of the town,dmane hirukpikuk bandar maseh kdengaran selewat jam 3pagi.I had to get used with the Arab's smell that get inside my room by Brown's movement everyday.aha,BTW, jazakumulllahukhairan kasira for those ikhwah yg tolong angkat barang hari tu, Menthol n d geng.dah la barang kitrg mcm brg2 org branak sploh,kne angkat sampai tingkat lapan pulak tu..Even me collapsed on the next day sbb saket2 badan,korang apetah lagik,huhu.Tp xpe,urat2 korang yg bengkok tu msti da lurus balekk lpas makan nasik lemak spesel chef Iman kite kan.ahaks

Thanks Allah for your ni'mah.
Fabi ayyi alaai robbikuma tukazziban?


Till then,chalo

Lullaby,
Shari' Khairat,
Saad Zaghloul.

8.01pm
25 June 25, 2008


LULLABY HUDA

3 comments:

c's radin said...

Salam.. dgr korg tngkat 8, n story psl sohibul beit korg,cam dasat gk ler.. heh.. dpt new papa ler nampaknya..

btw, skg nih xde istilah budak fustat for dis tyme being, sblm ketibaan juniors.. skg ad dak mounira, dak saad n ect.. sedey lak rsanya..

btw, ukhuwah everlastings~

Nuurul Huda said...

we'll miss all d memories created in fustat~susah dah nak jumpe lpas ni slaen drpd kat kuliah =(

chepingu @sharifah?? said...

salam huda...
eiii...kite terbalik laa..dulu kat msia nak shoping rase cam serba salah sbb duit parents...skrg baru jd shopaholic sket..hahah..sbb duit tu sepenuhnye jd hak kita..hehe`